1. Vapaus FAQ
  2. Vapaus-sovellus
  3. Rekisteröityminen ja kirjautuminen

Rekisteröityminen Vapaus-sovellukseen

Näin luot Käyttäjätilin Vapaus-sovellukseen

1) Luo tili ➡️ Mene osoitteeseen user.vapaus.io ja valitse alhaalta "Ei Vapaus-tiliä? Luo tili".

2) Aloita tilin luominen syöttämällä kenttään sähköpostiosoitteesi ja valitsemasi salasana

1. Käytä ensisijaisesti työsähköpostiasi (jos sinulla ei ole työsähköpostiosoitetta voit käyttää henkilökohtaista sähköpostiosoitettasi).
    💡Lisääthän aktiiviselle käyttäjätilillesi myöhemmin henkilökohtaisen/toissijaisen sähköpostin, jotta pääset kirjautumaan tilillesi esim. jos vaihdat työpaikkaa.
  2. Luo vahva salasana (vähintään 10 merkkiä)
  3. Ennen kuin tili voidaan luoda, hyväksy palvelun käyttöehdot ✅
  4. Klikkaa "Luo Vapaus-tili"🪄
  5. ✉️ Saat vahvistusviestin ilmoittamaasi sähköpostiosoitteen.
  6. Vahvista sähköpostisi klikkaamalla viestin "Vahvista sähköpostiosoite" linkkiä.
    Linkki on voimassa 48 tuntia! Ilman vahvistettua tiliä, pyörätilausta ei voi tehdä.✌️

3) Järjestelmä ohjaa sinua eteenpäin. Klikkaa "Aloita" 👉

4) Valitse maasi klikkaamalla valikkoa 📍

5) Vahvista henkilöllisyytesi 🛂
💡Ennen kuin voit tilata työsuhdepyörän, sinun on tunnistauduttava vahvan tunnistautumisen avulla (Nets-tunnistuspalvelu). Tunnistautumiseen voi käyttää verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta.

Järjestelmä kertoo, kun henkilöllisyytesi on vahvistettu onnistuneesti! 🎉

6) Täytä profiilin tiedot. Tunnistautumisen yhteydessä järjestelmään on jo tuotu sinun nimesi.
Järjestelmä pyytää sinua täyttämään muita profiilisi perustietoja, kuten osoitteesi. Näitä tarvitaan, jotta työnantajasi tunnistaa sinut ja jotta voimme esimerkiksi lähettää sinulle pyöräetuun liittyviä laskuja, kuten lunastuslaskun.

7) Kun tämä vaihe on suoritettu, järjestelmämme voi ehdottaa sinulle työnantajasi pyöräetua, jonka käyttäjäksi liittyä.
👉 Case A - Yksi tai useampi työnantaja löytyi
👉 Case B - Työnantajaa ei löydy

Case A - Yksi tai useampi työnantaja löytyi

💡Jos vahvistetulla sähköpostiverkkotunnuksellasi löytyy vain yksi työnantaja, järjestelmä ehdottaa vain sitä sinulle. Jos useampi työnantaja käyttää samaa vahvistettua sähköpostiverkkotunnustasi (esim. jos konsernissa useampi tytäryhtiö saman verkkotunnuksen piirissä), järjestelmä listaa kaikki nämä työnantajat valikkoon.
Klikkaa valikkoa "Valitse työnantajasi".

1. Valitse oikea työnantajasi valikosta ja klikkaa "Seuraava".
  2. Vahvista, että olet ottamassa käyttöön oikean työsuhdepyöräedun.
    Valikossa näkyy, mikäli työnantajallasi on monta pyöräetua käytettävissä, valitse niistä oikea. Klikkaa "Seuraava".
  3. Mikäli työnantajasi vaatii lisätietoja, kuten työntekijänumeron tai kustannuspaikan, järjestelmä pyytää sinua täyttämään ne tässä kohtaa. Täytä ne ja klikkaa "Seuraava".
  4. 👀Tutustu työnantajasi työsuhdepyöräohjeeseen tässä kohtaa. Työsuhdepyöräohjeen (eli pyöräedun käyttöehdot) saat näkyviin klikkaamalla "Katso koko ohje".
    Järjestelmä kertoo sinulle tiivistelmän työnantajasi pyöräedun ehdoista ja vaatimuksista.

💡Kun käyttäjätilisi on liitetty työnantajasi aktiiviseen pyöräetuun käyttäjäksi voi sinulla,  työnantajasi edun ehdoista riippuen, olla jo mahdollisuus tilata työsuhdepyörä saman tien (a) tai sinun on odotettava, kunnes pyyntösi hyväksytään työnantajan toimesta (b).

Case B - Työnantajaa ei löydy

Jos sähköpostiosoitteesi ei löydä sinulle valikkoon työnantajaasi valittavaksi, niin kokeile seuraavia vaihtoehtoja:
Klikkaa "Etkö näe työnantajaasi? Lisää toinen työnantaja"

A) Lisää toinen (työ)sähköpostiosoite työnantajasi vahvistusta varten
B) Pyydä pääsyä työnantajasi pyöräedun käyttäjäksi syöttämällä työnantajasi Y-tunnus

1. Täytä työnantajasi y-tunnus ja klikkaa "Seuraava".
      2. Järjestelmä pyytää vapaaehtoisia lisätietoja (työntekijänumeron ja kustannuspaikan), jotta työnantajasi tunnistaa sinut helpommin ja siten todennäköisemmin hyväksyy pyyntösi käyttää pyöräetua. Täytä tiedot ja klikkaa "Seuraava".
      3. Pyyntö lähetetään työnantajallesi hyväksyttäväksi
      4. Saat sähköpostiisi viestin, kun työnantajasi on hyväksynyt pyyntösi! 🙏

🎉Nyt olet valmis hankkimaan unelmiesi työsuhdepyörän!